martes, 10 de abril de 2018

Andratx posa mà dura contra el excrements canins


L'Ajuntament d'Andratx ha promès mà dura en la seva intenció d'acabar amb la mala costum que ténen molts de propietaris de cans de no recollir els excrements dels seus animals als carrers i a les voravies, o es recullen i es tiren dins solars particulars, creant així un altre problema veïnal.

“La normativa és clara: els amos estan obligats a recollir aquests excrements, i depositar-los en un contenidor. Però no tots ho fan. I això provoca que molts carrers siguin un desastre”, afirma la regidora de Medi Ambient, Estefanía Gonzalvo.

Des del seu departament es duu temps adoptant diferents mesures per acabar amb aquesta incívica conducta. No obstant això, tot i que s'han observat millores, encara són molts els propietaris que no ho fan, i per això l'Ajuntament ha decidit donar una passa més i, amb la col·laboració de la Policia Local, multarà a tots aquells que no recullin els excrements dels seus cans.  Els propietaris dels cans que siguin vists sense recollir els excrements s'enfrontaran a sancions que podran comprendre entre els 60€ i els 300€ en els casos més lleus, i de fins a 1.500 euros en els més greus.

 José Alejandro Cano, Oficial de la Policía Local; la regidora de Medio Ambiente EstefaníaGonzalvo;  la alcaldesa  Katia Rouarch, y el Inspector de la Policía Local José María Molina.
D'altra banda, no es tractarà només d'una mesura sancionadora. Per això, des de l'Ajuntament es posaran també en marxa una sèrie de cursos gratuïts d'ensinistrament caní per a aquells propietaris de cans que vulguin aprendre a millorar el comportant dels seus animals de companyia dinbs la campanya de concienciació.

Katia Rouarch, batlessa d'Andratx,  ha assegurat que “el fet de tenir una mascota implica drets, però també deures, amb l'objectiu de que l'animal pugui conviure amb l'entorn. I hi ha accions que, per molt ben educat que estigui l'animal, només pot assumir el propi propietari, com dur el xip, dur-lo fermat, o amb morrió, i sobretot recollir els excrements”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario