viernes, 4 de mayo de 2018

Tortugues mores a la finca pública de Galatzó

Tècnics de protecció d’espècies de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears (COFIB), juntament amb la regidora de l’Ajuntament de Calvià, Francisca Muñoz, han amollat 57 exemplars adults i 133 juvenils de l’espècie de tortuga de terra Testudo graeca a la finca de Galatzó. Aquests exemplars han estat recuperats al COFIB, que gestiona més de mil tortugues anuals de diferents espècies, entre les quals destaquen les mores i les mediterrànies.

Aquest alliberament es fa precisament ara que és primavera, l’època idònia abans de la posta dels ous, per tal de garantir o augmentar la possibilitat de supervivència d’aquesta espècie. Abans de l’alliberació, els tècnics comproven que l’estat físic d’aquestes és òptim.

A Mallorca existeixen dues espècies de tortugues terrestres autòctones que habiten de manera natural a l’illa. Una és la tortuga mediterrània (Testudo hermanni), més abundant i àmpliament distribuïda, i l’altra és la tortuga mora (Testudo graeca), menys abundant i present a zones molt localitzades i que està catalogada com a vulnerable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario